Index Vakbarát Hírportál

A NAV is nyomoz az Alexandra-csoportnál

2017. május 15., hétfő 07:30 | aznap frissítve

Az Alexandra cégcsoporttal összefüggésben nemcsak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, hanem az adóhatóság is nyomozást folytat – írja a Magyar Idők.

A lapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi sajtóirodája megerősítette a nyomozás tényét. Az Alexandra az idei csőd előtt 2015-ben egyszer már csődbe került, az adóhatóság az ezelőtt ügyeket vizsgálja a cégcsoport korábbi zászlóshajója, a két éve csődbe ment Pécsi Direkt Kft. felszámolójának büntetőfeljelentése alapján.

A Kvantál Kft. megállapította, hogy a cégcsoport vagyonát zömmel átjátszották más cégekbe. A hvg.hu beszámolója szerint a felszámoló perek sorozatát indította az eltűnt vagyon visszakövetelésére, mivel állítása szerint azt a Pécsi Direkt jogellenes módon, a hitelezők kárára, a kiadókat, az önkormányzatokat és az adóhatóságot kijátszva ruházta át a csoport más vállalkozásaira (Könyvbazár Kft., Rainbow Üzletlánc Kft., Wolf-CRS Kft., Matias Borászat Kft.).

A Könyvbazár Kft. és a Rainbow Üzletlánc Kft. a Tolna megyei rendőrségi nyomozásban is érintett, az azonos irányba mutató folyamatok miatt nem zárható ki, hogy a rendőrségi és az adóhatósági nyomozás végül egy kézbe kerül.

Rovatok