Index Vakbarát Hírportál

Andy Vajnáéknál is lesz online pénztárgép

2017. május 16., kedd 13:32

A következő egy-másfél évben a kiskereskedelemhez hasonlóan online rendszert vezetnek be a kaszinókban – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a legújabb GDP-adatot bemutató keddi sajtótájékoztatóján, amelyről az MTI számolt be. 

Nem ez az első eset, hogy Varga Mihály bejelenti: most már tényleg átláthatóvá teszik a kaszinók pénzmozgásait is. A Portfolio cikke emlékeztet: már 2015 decemberében is bejelentette a miniszter, hogy egy éven belül érkeznek az online kasszák a kaszinókba, de ez akkor visszapattant a kaszinótulajdonosok, vagyis Andy Vajna és Szima Gábor lobbierején. Ezután Varga arról beszélt, hogy a kaszinókban nincs is szükség online pénztárgépekre, „mert jelenleg is olyan ellenőrzési és adatszolgáltatási előírások vonatkoznak rájuk, amelyekkel lényegében azt is tudni lehet, melyik asztalon mennyi zseton forgott”.

Kaszinója 2013 óta, amikor az állam koncesszióhoz kötötte ezek üzemeltetését, csak Andy Vajnának és Szima Gábornak van – előbbinek összesen hét, utóbbinak egy –, így érthető, hogy elég erős és központosított a szektor érdekképviselete. Kérdés, most sikerül-e meggyőzni őket, hogy tényleg szükség van a NAV állandó tekintetére.

A kaszinósok ellenőrzésével kapcsolatban nemrég már volt egy fontosabb változtatás, ugyanis a NAV helyett nemsokára önálló szerencsejáték-felügyelet ellenőrzi majd a kaszinókat. Ennek felállításáról Varga azt mondta, ez csak technikai változást jelent, amit az indokol, hogy NAV-főosztályként nem látható el az iparág felügyelete, és további létszámbővítést is igényel a feladat. 

Rovatok