Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc megvette Tatabánya főterének a harmadát

2017. május 18., csütörtök 07:54

Mészáros Lőrinc 88 millió forintért megvásárolta a Tatabánya főterét birtokló cég harmadát, a téren egy-két éven belül bevásárlóközpont épül – írja a csütörtökön megjelent HVG.

A lap nem tudta kideríteni, hogy miért pont Orbán Viktor jó barátja lett az, akivel megegyeztek a megyeszékhely vezetői, pályáztatás, átlátható verseny ugyanis nem volt. A plázát három éve kezdték el tervezni, az sem volt titok, hogy a tatabányai önkormányzat magánbefektetőkre is számít, de a felcsúti polgármester neve korábban nem merült fel a beruházás kapcsán.

Mészáros Lőrinc TBP Ingatlanhasznosító Zrt.-je egyszer csak bevásárolta magát a tatabányai önkormányzat cégébe, megvette a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát. Ez az arány tovább növekedhet, ha a tervezett pláza megépül, Mészárosnak ugyanis elővásárlási joga van a város üzletrészeire. A tatabányai T-Ingatlanfejlesztő törzstőkéje 140 millió forint volt mielőtt a felcsúti polgármester 88 milliós tőkeemelése megérkezett, a cégbe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként került be a Megyeháza tér. 

A főteret egyébként uniós fejlesztési pénzekből újították fel, 2012-ben és 2013-ban összesen 1,5 milliárd forintot költöttek a városházának és a környékének renoválására, ennek kétharmada volt EU-s forrás.

Rovatok