Index Vakbarát Hírportál

Hússal csaltak 75 millió forint áfát

2017. június 2., péntek 09:09

A Somogy Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári férfival és fiával szemben- írják közleményükben.

A vádlottak 2013-ban és 2014-ben három kaposvári székhelyű cég nevében Ausztriából vásároltak rendszeresen húsárut, amelyet részben az általuk üzemeltetett kaposvári húsboltban értékesítettek, természetesen anélkül, hogy befizették volna a külföldi vásárlások után az áfát. A három céget papíron persze nem a vádlottak, hanem hajléktalan vagy büntetett előéletű személyek vezették.

Az adófizetés nélkül értékesített áruval a vádlottak 75 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Az ügyészség szerint a csalásban az apának jutott nagyobb szerep, ezért vele szemben végrehajtandó, míg fiával szemben felfüggesztett szabadságvesztést, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott. Emellett az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy egy életre tiltsák el a két vádlottat attól, hogy a gazdasági társaság vezető tisztséget láthassák el. 

Rovatok