Index Vakbarát Hírportál

Nagyot kaszálhat egy félszobával a lakástulajdonos

2017. június 14., szerda 08:22

A 30 négyzetméter körüli budapesti eladó garzonok között nagyobb a kereslet a plusz félszobával vagy hálófülkével rendelkező lakások iránt – írja az Ingatlan.com friss elemzésében.

A felsőoktatási tanév kezdetét megelőző nyári albérletszezonban és a lakásvásárlásoknál is népszerűek a kis alapterületű 20-35 négyzetméteres garzonlakások.  Az eladó budapesti garzonoknál 30 négyzetméter a vízválasztó, az ennél nagyobb másfél szobás lakások iránti kereslet jóval nagyobb, mint a kisebbeknél.

A 30 négyzetméternél nagyobb garzonoknál mindenképpérdemes megfontolni egy félszoba vagy hálófülke kialakítását:  portál 4 ezer magánszemély hirdetéseit vizsgálva megállapította, hogy az extra helyiség a 30-35 négyzetméteres garzonoknál 10 százalékkal magasabb eladási árat eredményezhet, és a kiadásnál is 15-16 ezer forint pluszt jelenthet.

Sőt, a 20 és 30 nm közötti lakások is 1-4 százalékkal drágábban mennek, ha hálófülkével is rendelkeznek. Félszoba, vagy hálófülke építése nem feltétlen jár túlságosan nagy költséggel, pláne ha gipszkartonos megoldásban gondolkozunk, az Ingatlan.com 100-300 ezer forintos befektetéssel számol, ami a fentiek alapján hamar megtérül. 

Rovatok