Index Vakbarát Hírportál

Görögország megkapja a következő részletet

2017. június 15., csütörtök 22:37

Az eurócsoport pénzügyminiszterei és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodásra jutottak a görög adósságkezelő csomag következő részletéről, amely lehetővé teszi további 8,5 milliárd euró folyósítását Görögországnak.

Az Eurócsoport tájékoztatása szerint a luxembourgi tanácskozáson részt vevő 19 ország minisztere és Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatójának megállapodása szerint júliusban következhet az újabb részlet kifizetése, hogy Görögország képes legyen a tartozások teljesítésére, és ezzel elkerüljenek egy újabb pénzügyi válságot.

Lagarde bejelentette, javasolni fogja, hogy a valutaalap is csatlakozzon Görögország nemzetközi hitelezőinek csoportjához, noha továbbra sem tartja fenntarthatónak a görög adósság törlesztését, írja az MTI.

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az eurócsoport elnöke kijelentette, hogy az euróövezet pénzügyminiszterei egy pénzügyi stratégia kidolgozásán dolgoznak, ami majd lehetővé teszi Görögországnak, hogy ismét saját lábára álljon a 2018-ig tartó reformprogram ideje alatt.

Rovatok