Index Vakbarát Hírportál

Eladta az egyik sikercégét Mészáros üzlettársa

2017. július 13., csütörtök 11:41

Megszabadult a Körösaszfalt Kft. nevű cégétől, és ezen keresztül a közbeszerzéseken egyre sikeresebb Magyar Építő Zrt-től Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szijj László - írja a Hvg. A Körösaszfalt eddig a Szijj-féle Duna Aszfalt Zrt. tulajdonában volt, most viszont 50 százalékban a WHB Befektetési Kft., 50 százalékban pedig az Épkar Zrt. tulajdonában került. 

Ahogy a Duna Aszfalt, a két új tulajdonos is az állami építőipari közbeszerzések sikeres szereplője:

Az adásvétel jelentősége valószínűleg az, hogy ezzel ténylegesen a WHB és az Épkar tulajdonába került a Magyar Építő Zrt, amely többek között a Puskás stadion építésére és a Szépművészeti Múzeum felújítására nyert pályázatot, de építkezett már például az MNB alapítványainak megbízásából is. Ennek a cégnek az irányítási joga már egy ideje a WHB-nál és az Épkarnál van, a mostani vásárlással viszont már teljesen az övék a cég. 

A Magyar Építő Zrt.-nek nagyon jól ment az elmúlt évben, 2016-ban a cég közel 10 milliárd forint bevételt és 443 millió forint profitot termelt, majdnem megduplázva az egy évvel korábbi teljesítményét. 

A WHB és az Épkar új tulajdonosai a Körösaszfalt megvásárlásával Mészáros Lőrinc üzlettársaivá is váltak, ugyanis Szijj László eddig ezen a cégen keresztül volt tulajdonos a CLH és CLH Klímaszervíz Kft-kben, a felcsúti polgármesterrel együtt. A Mészáros Lőrinc bizalmi emberének számító Pálffy Balázs, a Körösaszfalt és a Magyar Építő eddigi vezetője viszont az adásvétellel elvesztette eddigi feladatait. 

Rovatok