Index Vakbarát Hírportál

A brexit miatt Ausztriába költözik az Easyjet

2017. július 14., péntek 13:15

Bécsből irányítja majd az EU-n belüli járatait a brit fapados légitársaság, az Easyjet, miután Nagy-Britannia kilép az EU-ból – írja a Guardian. Az Easyjet azt tervezi, hogy Easyjet Europe néven egy teljesen új légitársaságot indít majd Ausztriából, amelyre, mint uniós székhelyű cégre, az EU légi közlekedési szabályai vonatkoznak majd. 

Azt ugyanis még nem tudni, hogy milyen szabályok vonatkoznak majd a brit légitársaságokra és a Nagy-Britannia és az EU közötti repülőutakra a jövőben. A brit cégek nagyon lobbiznak az EU-ban, hogy ne pont ezzel akarják majd az európai döntéshozók megszívatni Theresa May kormányát. Az Easyjet végül, úgy tűnik, nem akarja a brüsszeli politikusokra bízni magát, és inkább európai céggé változik. Az Easyjet azért Nagy-Britanniában is megmaradna, és Svájcban is van már egy leányvállalata, így az osztrák légitársaság megalapításával „páneurópai cégcsoporttá” alakulna a társaság, a három céget pedig a londoni tőzsdén bejegyzett anyacég fogja majd össze.

Az Easyjet 110 repülőt tervez átvinni Bécsbe, amelyeket osztrák gépekként fognak újra regisztrálni. Az új központ kialakítása és a légitársaság elindítása alsó hangon 10 millió fontba kerül majd a brit cégnek. 

Rovatok