Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrincé lett egy szép hosszú balatoni vízicsúszda

2017. július 15., szombat 10:46

A Mészáros Lőrinc Konzum Nyrt.-jének érdekeltségébe tartozó BLT Group felszámolásból vásárolta meg a Balatonakalin lévő óriáskempinget. A 3,6 hektáros Strand-Holiday Kempinghez a hivatalos promóanyagok szerint „extra hosszú partszakasz, parti parcellák, szabadtéri színpad, éttermek és üzletek, főszezonban napozó és horgászstégek” tartoznak. Itt működik az északi part egyik leghosszabb vízicsúszdája is.

Mészáros Lőrinc tavasszal vásárolta be magát a Balatonparti kempingbizniszbe, amikor a felcsúti polgármester Konzum Zrt.-je megvette a 12 nagy kempinget üzemeltető Balatontouristot. A hotelpiacon Mészáros szintén jelentős érdekeltségekkel rendelkezik. A nagy ráérző Mészáros megint jókor lépett: a kormány tavaly december végi határozatában ötmilliárd forintot adott a balatoni kempingek fejlesztésére.

A kormányközeli Magyar Idők, amellett, hogy beszámol az akali kempinggel kapcsolatos fejleményekről, most azt írja, hogy a Konzum tájékoztatása szerint nem megy rosszul a kempinges üzletág: a tóparti kempingekben tavaly 183 ezer vendég 630 ezer éjszakát töltött el. Az üzemeltető cég tavalyi forgalma 1,7 milliárd forint volt.

A Konzum Zrt. közben elképesztően és piaci alapon nehezen magyarázható módo n szárnyal a tőzsdén, hónapok óta verik fel a részvényeik árait.  A Konzum-papír egy éve még 50 forint volt, most 2500 forint felett van. Az ár a négyzetére, vagyis az ötven forint az ötvenszeresére emelkedett.

Ezt már a Tőzsdei Egyéni Befektetők Szövetségének vezetője is nagyon szokatlannak találja. Dióslaki Gábor a szombati Magyar Nemzetben adott hangot kétségeinek: kérdés, hogy a háttérben lévő bonyolult cégháló megtermeli-e az egyelőre irreálisnak tűnő áremelkedés fedezetét – mondja a szakértő. A lap szerint csak idő kérdése, hogy mikor ér véget a Konzum- és a másik Mészáros érdekeltség, az Opimus-papírok szárnyalása.

Rovatok