Index Vakbarát Hírportál

Csányi nagy vásárlásra készülhet Horvátországban

2017. augusztus 7., hétfő 10:32

Csányi Sándor megvásárolná Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalatától, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokortól a Bellye Rt.-t (Belje d.d.), a régió egyik legnagyobb és egyben legrégebbi mezőgazdasági vállalatát, valamint az Aviva klinikát Zágrábban és egy tengerparti nyaralót Medvejában – írta a Jutarnji List című horvát napilap az MTI szerint.

Az újság cikke szerint Csányi Sándor és Anton Ramljak kormánybiztos a napokban találkozott Zágrábban. A magyar üzletember vásárlási szándékát a horvát konszern új vezetésének egyik tagja is megerősítette a lapnak. A Jutarnji List hosszasan ír Csányi Sándor magyarországi érdekeltségeiről és befolyásáról, arról, hogy a magyar milliárdos az OTP bank elnöke és állítólag legnagyobb részvényese, valamint hogy a pénzintézet a horvát piacon is jelen van. Hozzáteszik, hogy Csányi Sándornak a Mol Nyrt.-ben is érdekeltsége van, majd az Agrokor tulajdonosa, Ivica Todorić és a magyar üzletember barátságáról tesz említést, amelyet a lap szerint közös vadászatok mélyítettek el.

A cikk szerint ha Csányi Sándornak sikerül megvásárolnia a Bellye mezőgazdasági vállalatot – amely 20 ezer hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik –, az Európai Unió legnagyobb mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületének tulajdonosává válik, mert Magyarországon jelenleg 35 ezer hektár szántóföldet birtokol.

Rovatok