Index Vakbarát Hírportál

A Strabag újíthat fel 6 metrómegállót

2017. augusztus 12., szombat 14:15

Kicsit több mint 24 milliárd forintos ajánlott árral nyerte el a 3-as metró északi szakaszán lévő hat állomás felújítási munkáit a Strabag – tudta meg az Mno.hu Bolla Tibortól, a BKV vezérigazgatójától, aki azt is elárulta, hogy a munkálatok legkésőbb októberben kezdődhetnek meg.

A vezérigazgató elmondta, a cégnek az augusztus  végén várható szerződéskötésig meg kell kötnie az építési felelősségbiztosítást, és ha a szerződés szeptember elsején aláírják, akkor a Strabagnak 2018. november végéig kell elkészülnie a hat állomással (Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út).

Bolla azt is elmondta, hogy remélik, a 3-as metró alagútjának és biztosítóberendezéseinek felújítására kiírt tender eredményhirdetésével sem kell tovább várni augusztus végénél. Ehhez arra van szükség, hogy Miniszterelnökséghez tartozó Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály (KFF) még a jövő héten kiadja a szabályossági tanúsítványt. A tanúsítvány beérkezése után tíz nappal már az alagút felújításának kivitelezője is ismertté válhat.

A 3-as metró harmadjára kiírt tenderei, mint az júniusban kiderült, ismételten jelentősen megdrágultak: a hat megálló felújítása 23 százalékkal lett drágább az állami támogatási szerződésben szereplő kerethez képest. A középső és a déli szakasz felújítására már 44 és 47 százalékkal drágább ajánlatok érkeztek, így ezekre a BKV már nem is tudott fedezetet vállalni. Bolla azt mondta, meg fogják ismételni ezeket a közbeszerzési eljárásokat, de előtte megvizsgálják, hogy kell-e bármit is változtatni a kiíráson ahhoz, hogy eredményes legyen.

Nyitókép: Újpest-Központ (Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Rovatok