Index Vakbarát Hírportál

Füllentett a Media Markt, 10 milliós bírságot kapott a versenyhivataltól

2017. augusztus 29., kedd 14:30

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millióra forintra bírságolta a Media Marktot, mert megtévesztő volt a 2015-ös bronz hétvégi akciójukkal kapcsolatos tájékoztatásuk, a reklám állításával ellentétben például nem minden 20 ezer forint feletti vásárlásra vonatkozott az akció – derül ki a GVH közleményéből.

A Media Markt 2015. december 5-ére és 6-ára hirdetett akcióját ezzel a szlogennel reklámozta:

Bronzhétvégén most minden húszezer forint feletti vásárlás esetén tízezer forintonként ezer forintot visszaadunk Media Markt ajándékkártyán!

A GVH megállapította, hogy a Media Markt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert rádióreklámjaiban hirdetettekkel ellentétben az akció nem minden 20 ezer forint feletti vásárlásra vonatkozott; bannerjein elhallgatta a promóció korlátait, például azt, hogy az ún. szórólapos termékekre vagy webáruházas vásárláskor nem volt érvényes az akció.

A Media Markt az MTI megkeresésére közölte: honlapján és áruházaiban megadott minden szükséges tájékoztatást a kifogásolt kampányról. Az egyéb kommunikációs felületeken nem szándékosan elkövetett hibákat elismerte, és mindent megtett annak érdekében, hogy még a kampány alatt kijavítsa azokat. A bronzhétvégén a cégcsoport közel 88 millió forint értékben adott vásárlóinak visszatérítést MediaMarkt ajándékkártyán. 

Rovatok