Index Vakbarát Hírportál

Napi 50 járatát törli a Ryanair

2017. szeptember 16., szombat 15:03

Naponta 40-50 járatát törli a Ryanair a következő hat hétben. A légitársaság célja ezzel az, hogy csökkentse a késések számát, ugyanis az elmúlt időszakban a cég járatainak pontossága 80 százalék alá esett, és most ezt az arányt szeretnék 90 százalékra javítani – írja a BBC.

A cég közleménye szerint a járatritkításra azért is szükség van, mert sok munkavállaló szeptemberben és októberben veszi ki a szabadságát, amit nyári csúcsforgalomban nem tudott kivenni. A közlemény szerint a csúszások megszaporodásához a légirányítás kapacitásproblémái és sztrájkok is hozzájárultak. A cég elnézést kér az ügyfeleitől a kellemetlenségért.

Az átszervezés nagyjából 285 ezer utast érint: ők elvileg 40 euróért megváltoztathatják az utazásuk időpontját, vagy ha úgy döntenek, vissza is kaphatják a jegyük árát. A Guardian cikke szerint ugyanakkor már volt olyan eset, amikor egy utasnak két lehetőséget ajánlottak fel, az egyikért 250, a másikért pedig 60 eurós költséget felszámítva.

A cikkből az is kiderül, hogy sok utas eléggé ki van akadva, mert csak az utazásuk előtt pár nappal értesítették őket arról, hogy törlik a járatukat.

Rovatok