Index Vakbarát Hírportál

Tiborcz köréhez került egy orbánhegyi és egy Andrássy úti ingatlan

2017. szeptember 20., szerda 15:26

A Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Zrt. 350 millió forintért megvett egy orbánhegyi ingatlant, és szerzett egy 290 milliós palotaszintet az Andrássy úton – írja a Válasz.hu.

A BDPST Zrt. három hete alapított Bellevue Development Kft. néven egy céget, és ehhez a céghez tartozik az a XII. kerületi ingatlan, aminek egy éve lett tulajdonosa a Tiborcz-féle vállalkozás. A lap szerint a telken jelenleg egy régi ingatlan áll, így a terület valójában a Budapestre néző kilátás miatt értékes. A cég három hete egy másik leányvállalatot is létrehozott: a Downtown Development Kft.-hez az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje került. Ebben az ingatlanban korábban ügyvédi iroda működött, jelenleg felújítás alatt áll.

A BDPST Zrt. korábban egy Dorottya utcai ingatlan, és más értékes épületek megvásárlásával került be a hírekbe, és gyanítható, hogy valami köze van a miniszterelnök vejéhez, mert bár hivatalosan nincs hozzá köze, a cégalapítási eljárással járó díjat Tiborcz fizette be. Mikor a miniszterelnök vejét a Hír TV az utalásról kérdezte, meglehetősen idegesen reagált, és az egyik korábbi BDPST-alegység vezetője pedig korábban bevallotta, hogy pozícióját Tiborcz Istvánnak köszönheti.

A BDPST Zrt. két éve létezik, és azzal került be a hírekbe, hogy nagy értékű ingatlanokat vett, amiket saját beruházásban felújított, majd továbbadott olyan kormány közelében is megforduló milliárdosoknak, mint például Ghaith Pharaon, Adnan Polat, vagy Paár Attila.

Rovatok