Index Vakbarát Hírportál

Százmilliót csaltak el a világ legegyszerűbb trükkjével

2017. szeptember 23., szombat 16:49

Egy üröm férfi két társával több mint százmilliót csalt ki különböző emberektől, ezért most a nyomozás után vádat emeltek ellenük, írja a Police.hu.  T. András Ürömről, illetve G. Péter Istvánné és L. Annamária Budapestről valószínűleg Kispest környékén tevékenykedhettek, mert kispesti rendőrök nyomoztak az ügyben.

Az üzleti modelljük a világ egyik legrégebbi trükkje volt:

kértek pénzt tuti befektetésre, aztán azt sose adták vissza.

Pontosabban irreális, 30 százalékos hozamot ígértek bizonyos "rövid távú" befektetésre, a sértettek pedig hitelesnek ítélték meg az ajánlatot, és összesen több mint százmilliót adtak nekik 2011 és 2015 közt.

T. András a rendőrség szerint "tévéből is ismert pénzügyi tanácsadó volt", és többen a "Vállalkozás Angyal" projekt keretében adtak neki pénzt. A HVG szerint a TV2 több műsorában is szakértett  pénzügyi-befektetési témákban, a férfi pedig korábban az egykori Brokernetből lett Quantisnak is dolgozott, több károsulttal a Quantis székházában is írták alá a szerződést. 

A Vállalkozás Angyal tuti befektetésénél pedig annyi volt a sztori, hogy a Mercedes-gyárnak készítenek "egy videoklipet is tartalmazó zenei projektet" és az busásan fizet, kijön belőle a vállalt magas hozam.

Ezzel a dolog érdemi része le is zárult, az elvi futamidők lejárta után még egy darabig hitegették a befektetőiket, de igazából utóbbiak a betett pénzt és a durva hozamot is hiába keresték már utána. A rendőrök csalás miatti vádemelési javaslattal küldték el a nyomozati anyagokat az ügyészségnek. 

Rovatok