Index Vakbarát Hírportál

Pénzügyi és szakképzési megállapodást kötöttünk Vietnammal

2017. szeptember 25., hétfő 16:35 | aznap frissítve

Pénzügyi, illetve szakképzési tárcaközi együttműködést kötött a magyar kormány Vietnammal - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn.

Az együttműködési megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként írta alá. Varga az esemény után kifejtette, Magyarország és Vietnam gazdasági kapcsolatai erősödtek az elmúlt időszakban, ezt a folyamatot tovább segítheti a két ország pénzügyi és szakképzési együttműködése. A tárcavezető szerint a magyar tapasztalatok tanulmányozás segíthet a vietnami állami intézmények pénzügyi és költségvetési gazdálkodásának fejlesztésében, és az együttműködéssel népszerűsítik a szak- és felnőttképzést, tájékoztatást adnak a képzések jogi hátteréről, illetve közös képzési- és csereprogramokat szerveznek a vietnami partnerekkel.

Varga Mihály azt mondta, Vietnam dinamikus gazdasági növekedése miatt Magyarország várakozással tekint az Európai Unió és Vietnam közötti szabadkereskedelmi megállapodás aláírására, hogy mielőbb megkezdhesse az abból fakadó gazdasági előnyök kihasználását. A kétoldalú áruforgalom a két ország közt tavaly 40 százalékkal, idén az első fél évben 96 százalékkal bővült, és egyre több magyar vállalat érdeklődik a vietnami üzleti lehetőségek iránt. 

Rovatok