Index Vakbarát Hírportál

Az Audi elektromos autót fog gyártani Magyarországon

2017. szeptember 27., szerda 22:52

A németek még a Volkswagen-botrány után határozták el, hogy magasabb fokozatra kapcsolnak, és rámennek a zéró emissziós autók készítésére, így még a nyár folyamán bejelentették, hogy az elkövetkező években 20 új elektromos modell érkezhet, az első gyártása pedig már 2018-ban megkezdődhet, írta a Portfolio.hu.

Most újabb fontos bejelentés érkezett az Auditól, eszerint az elektromos autókat a vállalat összes gyárában, így a magyar és mexikói összeszerelő üzemben is gyártani fogják.

Az Audi még tavaly jelentette be, hogy az első tömeggyártott elektromos autója egy SUV lesz, mely gyártása 2018-ban a Brüsszel melletti összeszerelő üzemben indul. Szerdán Rupert Stadler az ingolstadti gyárban 7 ezer munkás előtt bejelentette: a jövőben a vállalat összes gyárában készülnek majd elektromos autók.

A németországi Ingolstadtban és Neckarsulmban lévő gyárakon kívül az Audinak vannak összeszerelő üzemei Belgiumban, Magyarországon és Mexikóban is, sőt, a Volkswagen és Skoda gyár-hálózatán keresztül a tengerentúlon is építenek autókat.

Rovatok