Index Vakbarát Hírportál

25 millió alatt keres lakást? Nyugodjon meg, a többiek is!

2017. szeptember 28., csütörtök 07:57

A lakáspiac egyik legnépszerűbb szegmensét jelenti a 25 millió forint alatti kategória: az idén a lakások és házak iránt érdeklődők 61 százaléka keresett 25 millió forintig lakóingatlant, derül ki az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Ebben volt egy kis csökkenés, de csak azért, mert a lakáspiaci drágulás miatt egyre kevesebb lakást kínálnak a 25 millió forintos lélektani határ alatt, így ezekre kevesebb érdeklődés is érkezik. Az olcsóbb ingatlanok kínálatcsökkenése leginkább a 15 millió forintnál nem drágább lakások esetében különösen látványos. Tavalyhoz képest 2017-ben ugyanis 12,5 százalékkal kevesebb ingatlan volt elérhető a piacon ebben az árkategóriában.

Az új építésű piacon 25 millió forintból nagyon eltérő méretű lakásokat kínálnak az országon belül. Budapesten 30-38 négyzetméteres új építésű – 1 szobás – garzonlakásra lehet elég a 25 millió forint egy olcsóbb városrészben. Ezzel szemben a nyugat-magyarországi régió megyei jogú városaiban 45-50 négyzetméteres – jellemzően 1,5-2 szobás – új lakást lehet venni ennyi pénzért. A kelet-magyarországi megyei jogú városokban 50-55 négyzetméteres – szintén 1,5-2 szobás – új lakás is beleférhet a keretbe.

Rovatok