Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott egy brit légitársaság, több százezren maradtak hoppon

2017. október 2., hétfő 08:53

Legalább 110 ezren rekedtek külföldön és 300 ezer ember foglalását kellett törölni, miután a brit Monarch Airlines felfüggesztette a tevékenységét. Az ötödik legnagyobb brit légitársaság 110 ezer külföldön külföldön rekedt utasát az Egyesült Királyság most 30 repülővel hozná haza, írta a BBC.

A légitársaság 291 milliárd font hiánnyal zárta a 2016-os évét, leginkább a rövid távú repülőutak piacén lévő nagy verseny és nyomott árak miatt, és amiatt, hogy a brexit népszavazás után gyengülő font miatt sokkal többet kellett a gépek külföldi tankolása és kezelése után fizetnie a cégnek. Az elmúlt évek tunéziai, egyiptomi és törökországi terrortámadásai szintén rontották a Monarch járatai iránti keresletet. 

A Monarch éppen tárgyalásban volt az Egyesült Királyság légi közlekedési hatóságával, hogy meghosszabbítsa a társas utazások szervezésére, de a vasárnap éjféli határidőig nem sikerült megállapodni. A légitársaság sok utasa hétfő reggel már a reptéren tudta meg, hogy járatát törölték. A Monarch összeomlása akár 750 ezer utast is érinthet, ennyien foglaltak már jegyet a társaság gépeire.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Összeomlott egy brit légitársaság, több százezren maradtak hoppon

110 ezren rekedtek külföldön, több százezer foglalást töröltek.

297 · Oct 02, 2017 08:53am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok