Index Vakbarát Hírportál

Nem kell csajozós Porschét vennie, kérjen egyet mobillal

2017. október 11., szerda 12:37

A Porsche és a Clutch Technologies Atlantában kezd kísérletezni az új szolgáltatásukkal, a Porsche Passporttal, írja a Daily News.  Ez a Cadillac Book-hoz vagy a Volvo Care-jéhez hasonló szolgáltatás, aminek a lényege, hogy nem kell megvenni vagy nehézkesen bérelni egy iszonyú drága sportkocsit ahhoz, ha azzal szeretnénk furikázni alkalomadtán. 

Ez a Passport egy mobilalkalmazás, ahol egy egyszeri 500 dolláros (132 ezer forintos) díj után sokféle Porsche közül választhatunk, amik közül egyet adott hónapban egy fix díjért használhatunk, akár már aznap át is véve a kocsit.

Ez a fix díj az alapcsomagnál havi kétezer dollár (528 ezer forint) és a 718 Boxster, 718 Cayman, Macan vagy a Cayenne nyolcféle változatából lehet választani. A havi 3 ezer dolláros (792 ezer forintos) csomagnál 22 változat közül választhatunk és a 911 Carrera vagy a Panamera is szerepel köztük.

Ezek a díjak a környéken soknak számítanak, de messze nem elérhetetlenül soknak. A Glassdoor szerint például egy átlagos atlantai jogász 105 ezer dollárt keres évente, amibe simán beleférhet pár hónap menőzés különböző csúcsautókkal. A szervezők szerint ez rugalmasabb konstrukció új célcsoportokat húzhat be a német autógyárnak. 

Az Autoblog.com szerint mondjuk pont, hogy sokkal olcsóbban lehet lízingelni hasonló Porschékat, egy alap 718 Cayman már 648 dolláros havi díjért vihető, egy 911 pedig 1152 dollárról indul a környéken. Itt inkább a rugalmasságot fizettethetik meg, mivel más típusú autóval érdemes felvágnia az embereknek, mint amilyennel mondjuk ténylegesen embereket és holmikat akarnának gyakrabban szállítani. 

Rovatok