Index Vakbarát Hírportál

11 taxis hiénával kevesebb van az utakon

2017. október 17., kedd 09:48

Június közepe és szeptember vége között a közlekedési hatóság szakemberei csaknem 1250 taxit ellenőriztek, az ellenőrzések során 98 esetben jártak el, 11 jármű rendszámát vonták be, és több mint 41 millió forint bírságot szabtak ki – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményéből.

A cég a taxishiénák kiszűrése volt: az NFM pozitívan értékelte az akciót, ezért újabb akciósorozatot terveznek Budapesten. A leggyakrabban a taxis engedély hiánya miatt bírságoltak: az engedély nélküli taxizást 600 ezer forintra bírságolták.

A fővárosban egyszerre több egység dolgozott, elsősorban a nemzetközi pályaudvarok környékén, a belváros forgalmasabb pontjain. A Budapest Liszt Ferenc repülőtér be- és kihajtójánál a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság támogatásával tartottak kitereléses ellenőrzéseket. Több hatóság együttműködésében próbavásárlásokkal is ellenőriztek. A további ellenőrzések fő célja az elszámolással kapcsolatos mulasztások, a túlszámlázás, az engedély nélküli taxizás visszaszorítása lesz.

Augusztusban írtuk meg, hogy az augusztust megelőző egy évben közel 3300-szor ellenőrizték a taxisokat a BKK ellenőrei. A szigszalagos módszer a múlté, de az esetek 70 százalékában (2400 esetben) így is találtak valamit. A taxis hiénákról részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Rovatok