Index Vakbarát Hírportál

Sokat hozott idén az autósok rémálma Budapestnek

2017. október 18., szerda 08:44

Tizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén - tájékoztatta a Világgazdaságot Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezető igazgatója.

Hetvenötezer fős nevezési rekorddal zárta a 2017-es évet a három óriási budapesti futóverseny, Kocsis Árpád saját bevallása szerint maga is meglepődött, hogy mekkora növekedési potenciál rejlik még mindig a három nemzetközi hírű futóversenyben. Sőt, egyre nagyobb, mert nemcsak a versenyek, hanem a résztvevők is egyre többen lesznek, mondta.

A cikk szerint Budapest jó híre gyorsan terjed a maratonisták és félmaratonisták körében. Friss példaként Kocsis azt a brazil futóbloggert említette, akit tavaly hívtak meg a rendezők, és aki később több posztban tudósított budapesti élményeiről. Ennek hatására az akkori tíz brazil nevező után az idén már kilencven érkezett a hétvégére, közülük hetvenhatan kifejezetten emiatt repültek át Európába - tudta meg a Világgazdaság a BSI nyilvántartásából.

Rovatok