Index Vakbarát Hírportál

Tavaly lejárt húsokat talált a Nébih egy négycsillagos szállodában

2017. november 2., csütörtök 12:37

Több mint 150 kiló lejárt szavatosságú és nem nyomon követhető élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei egy négycsillagos hajdúszoboszlói szálloda éttermében – írja weboldalán a Nébih. Az ellenőrök a hét elején jártak a Hotel Silver éttermében, ahol összesen 21 tétellel nem volt minden rendben. Összesen 151 kiló élelmiszert találtak, amely a gyártói vagy saját jelölés alapján már lejárt.

Találtak például olyan fagyasztott marhahúst, amelynek már augusztusban vagy tavaly novemberben lejárt a szavatossága.

Emellett sok terméket találtak, például vadhúst és csontokat, amelyekről nem lehetett megállapítani, hogy honnan is származnak.

A Nébih más problémákat is talált a helyen, például a hűtőtérben a polcok rozsdásak,  a hűtőajtók és a körülöttük lévő falak koszosak voltak, a konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot, az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait pedig előre kitöltötték, így az önellenőrzés a hivatal szerint „értelmét vesztette”.

A Nébih várhatóan több százezer forintos bírságot szab majd ki a szállodára, és határidőt adott a problémák és jogsértések korrigálására. A Hotel Silver amúgy a Szállás.hu Év Szállása szavazásán 2016-ban közönségdíjas lett a 4-5 csillagos szállodák kategóriában és az idei szavazáson is nyerésre áll.

Azt is tudjuk a helyről, hogy ez Fasy Zsüli kedvenc szállodája, egyik legnagyobb slágerét, a Hotel Silvert is az ominózus szálloda iránti túláradó szeretetéről énekli. "Ha nem próbáltad, nem is éltél igazán" - állítja a művésznő, akinek remélhetőleg nem esett komoly baja, miközben rendre "visszahúzta szíve" kedvenc vendéglátóhelyére. 

Rovatok