Index Vakbarát Hírportál

Újra EU-s pénzeket kap L. Simon feleségének agrárcége

2017. november 7., kedd 07:39

L. Simon László menesztett kulturális államtitkár feleségének vállalkozása, az Agárdi Aratrum Kft. október második felében több mint 35 millió forintnyi támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési programjából - írja az Mno.hu.

A kormányzati portál adatai alapján a pénzt Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című tenderkiíráson nyerte el a cég: ennek a fő célja  a vidéki területek fenntartható fejlődésének támogatása, a környezet állapotának megőrzése és javítása. A területalapú támogatás sorsáról bírálóbizottság dönt, és pályázni kell rá. L. Simon feleségének cég tavaly májusban egyébként forintra pontosan ugyanennyit nyert ugyanezen a pályázaton. A lap szerint ugyanakkor az erről szóló tájékoztató eltűnt a Miniszterelnökség által üzemeltetett pályázati portálról.

L. Simon László a lap megkeresésére elmondta, semmi köze a felesége cégéhez, ezért nem tud nyilatkozni az elnyert EU-s támogatásról sem. Azt is közölte, hogy a felesége nem közszereplő, ezért arra kérte a lap újságíróját, hogy hagyják őt békén.

A lap arra is rákérdezett, hogy igaz-e hogy L. Simon fitneszedzőként dolgozó feleségével közös tulajdonban álló cége, a Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. szintén pályázott-e idén, csakúgy mint az Agárdi Aratrum Kft. A politikus erre a kérdésre nem válaszolt. A Simon és Simon Mezőgazdasági Kft. tavaly áprilisban 32 millió forintot nyert ugyanezen a pályázaton.

Rovatok