Index Vakbarát Hírportál

Luxuslakásokat alakítanak ki az ikonikus siófoki szállóból

2017. november 8., szerda 18:14

Szerkezetileg visszabontják, felújítják, modernizálják és panorámás lakásokat alakítanak ki a siófoki Hotel Ezüstpartból - írta a 24.hu, miután beszélt az ikonikus ingatlant birtokló Divinus Ingatlanbefektetési Alap vezérigazgatójával. 

Az egykori szálloda helyén lesznek játszóházat, fitneszterem, wellnes, fine dining étterem és szabadtéri edzőgépek, valamint elbontják a kiszolgáló épületeket és azok helyén penthouse jellegű lakásokat alakítanak ki. 

A befektetési alap vezetője közölte, hogy tíz éve még azt tervezték, hogy 700 egységből álló apartman- és hotelkomplexumot hoznak létre a területen, azonban a 2008-as válság megváltoztatta a terveiket. 

Az Ezüstpart Szálló a déli part egyik legmonumentálisabb épülete 1983-as megnyitása óta. Az épület felbukkant a 2015-ös Balaton Methodban, Cristina Grosan Átalakítás folyamatban című kisfilmjének werkfotóit pedig benevezték a világ legnagyobb fotóversenyére, a Sony World Photography Awardsra. 

Az épület 1978 és 1983 között épült, Tillai Ernő tervezte. Az Ybl-díjas építészt szeptember elején választották Pécs díszpolgárává. Nevéhez olyan pécsi épületek fűződnek, mint a Domus Áruház, a Szliven Áruház és a Konzum Irodaház - írtuk korábban. 

Rovatok