Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc elbukott egy kempinget

2017. november 13., hétfő 12:42

Mészáros Lőrinc elbukott egyet a 12 balatoni kemping közül, amiket áprilisban szerzett meg – írja a 24.hu.

A felcsúti polgármester cége, a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt.tavasszal vett meg 12 balatoni kempinget, pontosabban a kempingeket üzemeltető Balatontourist nevű, korábban állami tulajdonban lévő céget. A Balaton partján 106 hektárt birtokló Balatontourist 5200 kempinghely, 500 bungaló és egyebek mellett 200 mobilház tulajdonosa a part mellett, ők a legnagyobb turisztikai cég a környéken. Mindez azért is nagyon jó biznisz Mészárosnak, mert a kormány decemberben jelentette be, hogy ötmilliárd forintot ad a kempinget fejlesztésére.

A 24 cikke szerint a siófok-sóstói Ifjúság kemping az idén még a Balatontourist szálláshelyeként működött, vagyis a BLT Group Zrt. felelt az üzemeltetésért, de az F1 Consulting Kft. felszámolóként kétszer is pályázatot írt ki  8,3 hektáros terület üzemeltetésére: először egymilliárd, majd 753 millió forintot kértek a területért, de végül csak 377 millió forintért sikerült eladni a 2012-ben alakult  Retro Motors Company-nak.

A cég ügyvezetője, Putnik Ljubomir a lapnak azt mondta, a cége üzemeltetni is fogja a kempinget, amit fel akarnak újítani. A Balatontourist a lapnak megerősítette, hogy jövőre már nem ők üzemeltetik az Ifjúság Kempinget.

Rovatok