Index Vakbarát Hírportál

Tállai akciója után csalók repültek rá a Mol partnereire

2017. november 21., kedd 14:26 | aznap frissítve

A 24.hu értesülései szerint csalók károsították meg a Mol kereskedelmi partnereit az elmúlt hetekben. A lap úgy tudja, a nemzeti olajtársaság körlevélben figyelmeztette a cégeket arra, hogy ne dőljenek be minden árengedményes ajánlatnak, mert „nem mindenki molos, aki azt mondja magáról”.

A körlevélben állítólag arra hívta fel a figyelmet a cég, hogy a csalók a Mol nevében kínáltak eladásra olcsóbb üzemanyagot, és az akciós ajánlatra hivatkozva jelentős összegeket utaltattak maguknak. A leírásból arra lehet következtetni, hogy a kamu-molosok azonnali utalást kértek a literenként 15-20 forinttal olcsóbb üzemanyagért, és hamisított számlát küldtek a partnereknek.

A Mol a cikk megjelenése után közölte a 24-gyel: a közelmúltban valóban történetek visszaélések, és más üzemanyag-nagykereskedő nevével is visszaéltek, ezért a Magyar Ásványolaj Szövetség is kiadott egy figyelmeztetést. A Mol „megtette a megfelelő jogi lépéseket”, és mivel az eljárás folyamatban van, a cég a részletekről nem nyilatkozik.

A csalás nem sokkal azután történt, hogy Tállai András NAV-elnök saját képviselői választókörzete, Mezőkövesd számára elintézte, hogy az olajtársaság adja olcsóbban az üzemanyagot a városi kúton. Az ügyből kerekedő felzúdulást követően a Mol közölte, tisztán piaci megfontolások miatt csökkentették az árat Mezőkövesden. Ugyanakkor ilyen jellegű csalások már a múltban is előfordultak, így nem jelenthető ki, hogy Tállai akciója inspirálta volna a bűnözőket. 

Rovatok