Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály szerint hasznos volt a letelepedési kötvény

2017. november 22., szerda 12:33

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint nem neki kell válaszolnia arra, hogy a letelepedési kötvényvásárlás feltételeit miért úgy alakították ki, ahogy. A fideszes politikus szerint ugyanis a feltételeket nem is az általa vezetett minisztérium, hanem a törvényhozók határozták meg. A kérdések megválaszolása a gazdasági bizottságoz tartozik.

A tárcavezető – aki Mesterházy Attila (MSZP) bizottsági elnök és Demeter Márta (LMP) alelnök kérdéseire válaszolt az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén – egyébként "hasznos eszköznek" nevezte a letelepedési kötvényt, amely segítette forráshoz jutni az országot, írta az MTI.

A gazdasági helyzet azonban nagymértékben megváltozott mióta 2013-ban lehetővé tették a letelepedési kötvényvásárlást a harmadik országbeli állampolgárok számára, így március óta szüneteltetik a forgalmazást, érvelt Varga Mihály. A letelepedési kötvények ügye az akkoriban a gazdasági bizottság elnökeként is tevékenykedő Rogán Antal nevéhez köthető. A konstrukció haszonélvezői között pedig többen feltűntek az ismerősi köréből.

Rovatok