Index Vakbarát Hírportál

Történelmi csúcson a bitcoin

2017. november 29., szerda 05:05

Minden korábbinál magasabbra, 10 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama szerdán a virtuális valutákat követő Coindesk weboldal adatai szerint – írta az MTI a Reuters nyomán.

A luxembourgi székhelyű tőzsdei platformon, a Bitstampon az árfolyam még ennél is magasabbra, 10,069.12 dollárra emelkedett.

A szerdán elért rekordárfolyam azt jelenti, hogy a bitcoin értéke mintegy 63 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapban, és több mint 900 százalékkal az év eleje óta.

Mindezt úgy, hogy az egyébként nagy ingásokat mutató deviza egy hete lépte át először a 8000 dolláros határt, így még azok is, akik az akkori csúcson szálltak be, egyetlen hét alatt 25 százalékos hasznot érhettek el. 

A virtuális deviza ezzel a legnagyobb nyereséget produkálta minden más tőzsdei termékhez képest, miután rohamosan bővül a pénzpiaci forgalma.

A bitcoin szárnyalásához az elmúlt hónapokban nagyban hozzájárult a derivatívák (származtatott tőzsdei termékek) legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange-nek (CME Group) az a bejelentése, hogy beindítja a bitcoin határidős jegyzését. A cég korábban azt közölte, hogy erre az év végéig kerül sor, de azóta sem állt elő konkrét dátummal.

A bitcoin árfolyamát erősítette pár hete az okostelefonokat kártyaelfogadó terminállá alakító megoldás gyártójának, a Square amerikai fizetési szolgáltatónak az a bejelentése is, hogy lehetővé tette ügyfeleinek bitcoin adását és vételét a Cash applikáción keresztül.

Rovatok