Index Vakbarát Hírportál

Vasútépítő céget alapított Mészáros Lőrinc

2017. december 15., péntek 08:08

Decemberben új taggal bővült Mészáros Lőrinc egyre csak növekvő cégbirodalma, a milliárdos polgármester ugyanis RM International Zrt. néven új vállalatot alapított - írja a 24.hu. A céget ugyanarra a felcsúti címre jegyezték be, mint a Mészáros és Mészáros Kft.-t, a fő tevékenysége pedig a vasútépítés lesz (bár tevékenységei közé bejegyezték többek között az autójavítást és a zöldség-gyümölcs kereskedelmet is).

Az RM International igazgatóságában Mészáros Beatrix, a felcsúti polgármester lánya és Homlok Zsolt ül, aki idén nyáron vette feleségül Mészáros másik lányát, Ágnest, és aki tavaly őszig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt. Rajtuk kívül tag még egy bizonyos Csűrös Sándor.

Mészáros már eddig is fontos szereplője volt a vasútfejlesztési és felújítási közbeszerzéseknek, R-Kord nevű cége például részt vesz a dél-dunántúli vasútrekonstrukcióra kiírt állami közbeszerzésben. A jövőben is lesznek feladatok a vasút körül, a kormány ugyanis bejelentette már, hogy jövőre 4000 milliárd forintot szán majd vasútfejlesztésekre, nem is beszélve a kínai hitelből felújítani tervezett gigaprojektről, a Budapest-Belgrád vasútvonalról.

Mészáros Lőrinc birodalma gyorsan bővül az év végén, csütörtökön kiderült, hogy egy cseh céggel közösen bevásárolta magár a Mátrai Erőmű Zrt-be is, pár nappal korábban pedig a CIG Pannónia biztosítóban vásárolt jelentős részesedést a Horthy-korszak főnemeseinél is gazdagabb felcsúti polgármester cége. 

Rovatok