Index Vakbarát Hírportál

Hamisított Legót vettek többen karácsonykor a Tescóban

2017. december 26., kedd 12:39 | aznap frissítve

Pár szülőnek és gyereknek eléggé hazavágták a karácsonyát, miután kiderült, hogy olyan Lego-játékot vettek, amelyekben nem a csomagoláson szereplő játék, hanem kínai hamisítványok voltak. Először Tordai József írta Facebookon, hogy a gyermekének vásárolt Technic-legó helyett ócska játékkockát és újságpapírt kapott.

József december 8-án vásárolta a Camponában található Tescóban ezt a távirányítós Technics-legót, ami 28-30 ezer forintba került, de akciósan le volt értékelve a felére. Megkeresésünkre elmondta, hogy kifejezetten ezért a játékért utazta be az összes boltot, szupermarketet, hogy végül megtalálja azt, amire kisfia leginkább vágyott. Később azonban a fa alatt derült csak ki, hogy a drága játék helyett aldis reklámújság és valószínűleg kínai hamisítvány legókockák voltak csak a csomagolásban. "Nem is az érdekel, hogy átvertek, hanem, hogy a kisfiam elsírta magát karácsonykor" - mondta nekünk a telefonba, majd hozzátette, hogy a poszt óta megkeresték többen is, és végül a kisfiú megkapta ugyanezt a típusú Legót egy jóakarótól.

A férfi bejegyzése alatt azóta még ketten jelezték, hogy hasonlóan jártak, egyikük a csepeli, másikuk a váci úti Tescóban vett kicserélt Legót. A közös mindhárom esetben, hogy drága Technic-típusú legókról van szó, és mindhármat egy Tescóban vásárolták.

A megkárosított férfi odáig ment, hogy kiderítette, az eredeti 810 helyett csak 706 gramm a doboz, amit vásárolt, és egy szakértő ezt a csalást "kekszezésnek" hívta, ugyanis régebben is csináltak hasonlókat, csak akkor újság és hamisított játék helyett keksszel pótolták az ellopott játékokat.

A szülők azt tervezik, hogy holnap együtt bemenek a központi Tescóba panaszt tenni, bár József szerint elég valószínű, hogy a kicserélésért felelősöket nem a nyíregyházi Lego-gyárnál kell keresni, ugyanis a csomagolásban talált reklámújságok budapestiek.

A Tesco azt reagálta a hírre, hogy „ezúton is elnézést kérünk az érintett vásárlóktól. A holnapi napon haladéktalanul megkezdjük az eset kivizsgálását. Az érintett vásárlókat természetesen kártalanítjuk. A többi kérdésével kapcsolatban holnapig kérném a türelmét."

A LEGO Magyarország azt közölte az Indexszel, hogy azonnali kivizsgálást kezdeményeztek az ügyben. "A LEGO gyáraiból csak a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő, kifogástalan termékek kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. A LEGO Csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy vásárlói a megszokott magas minőségű LEGO termékeket kapják" - írták.

Rovatok