Index Vakbarát Hírportál

Kistafírozza az egyházakat a kormány

2017. december 29., péntek 11:39

Több mint 200 milliárd forintot osztott szét év végén a kormány két rendelet alapján. A pénzosztás legnagyobb kedvezményezettjei a hazai és határon túli egyházak, a sport, és a honvédelem, de lórehabilitációra is maradt költségvetési forrás.

Több mint 80 milliárd forintnyi költségvetési forrást osztott szét a kormány az év végén a magyarországi és határon túli egyházak között. A Magyar Közlönyben szerdán és csütörtökön megjelent rendeletek alapján a pénzosztás legnagyobb kedvezményezettje Balog Zoltán felekezete, ugyanis a reformátusoknak 30,7 milliárd forint jár.

A rendelet alapján ezen kívül

Focira a szerdai rendelet alapján 37 milliárd forint jut pluszban (erről itt írtunk részletesebben), viszont a csütörtöki rendelet alapján ehhez még hozzájön 8,5 milliárd, mivel MLSZ Budapesti Pályafejlesztési Programja kap még ötmilliárd forintot (ebből amatőr focistáknak építhetnek új budapesti pályákat), plusz 3,5 milliárddal megemelték meg a Vasas stadionjának fejlesztésére szánt keretet.

A focin és az egyházakon kívül az év végi pénzosztás legnagyobb kedvezményezettje a Honvédelmi Minisztérium, ami a Zrínyi 2026 elnevezésű program keretében húszmilliárd forintot kap vállról indítható páncéltörő rakéták beszerzésére. A rendeletek alapján a lovak is jól járnak, ugyanis Magyar Lovassport-szövetség kap 2,2 milliárd forintot termálvizes lórehabilitációs központ fejlesztésére.

Ezen kívül kap még pénzt:

 (K-Monitor / Hvg.hu / Mno.hu)

Rovatok