Index Vakbarát Hírportál

Csanádpalota már a februári fizetésekkel is bajban lehet

2018. január 3., szerda 15:36

Adósságrendezési eljárás helyett megszorításokkal próbál megszabadulni a csődközeli helyzetből a Csongrád megyei Csanádpalota, pedig állítólag már a februári fizetésekre sincs pénze az önkormányzatnak – írja a makohirado.hu.

A 2017-es költségvetés elfogadásakor 72 millió forintot kellett volna kigazdálkodnia az önkormányzatnak, ami nyilvánvalóan lehetetlen - mondta a portálnak Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester. A több tízmillió forint hiányt hosszú évek óta görgeti maga előtt a rosszul gazdálkodó önkormányzat, 60 és 90 napon túli tartozások is voltak a keddi képviselő testületi ülés idején. Csak a 90 napnál hosszabb ideje fennálló tartozások összege meghaladta a 6 millió forintot, hirtelen ezt egyenlítették ki azért, hogy elkerüljék az azonnali csődöt. Az összes tartozás azonban a december végi állás szerint a 100 millió forintot is meghaladhatja. 

Nyergesné Kovács Erzsébet előterjesztésében az szerepelt, el kell indítani az adósságrendezési eljárást, a képviselő testület azonban leszavazta ezt. Helyette azt tervezik, eladnának az önkormányzat földterületeiből, a lap szerint azonban de ennél sokkal többre és gyorsabban lesz szükség, ugyanis már a februári fizetéseket sem biztos, hogy teljesíteni tudja az önkormányzat.

Rovatok