Index Vakbarát Hírportál

Seszták Miklóshoz köthető kör vette meg az államtól az Erzsébet szállót

2018. január 15., hétfő 10:01

Kicsit több mint egymilliárd forintért megszabadult a magyar állam a nyíregyházi Erzsébet szállótól,  az új tulajdonos pedig egy Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez köthető üzleti kör lett - írja a Magyar Nemzet. Az Erzsébet szállótól hat másik ingatlannal együtt szabadult meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, amelyek korábban mind az állami üdültetéseket szervező Erzsébet program részeként működtek. A szállodákat 2016 decemberében zárták be, a nyíregyházi Erzsébet szállót pedig 2017 július 20-án tartott árverésen eladták 1,027 milliárd forintért. 

A vevő egy bizonyos Kelet-Rest Turisztikai Kft. volt, amely viszont a vásárlás előtt nem nagyon mutatott gazdasági aktivitást, a Magyar Nemzet szerint nemhogy egymilliárdos vagyona nem volt, amiből szállókat vásárolhasson, de alkalmazottja se nagyon, az árbevétele pedig 2016-ban 1,2 millió forint volt. Egy héttel az árverés előtt viszont többségi tulajdonos lett a cégben Mikucza László Zsolt, a budapesti MHM Product Építőipari Kft. tulajdonosa. 

Mikucza László Zsoltnak több érdekeltsége van Nyíregyházán, ahogy testvérének, Mikucza Tamásnak és volt felesége, Mikucza-Horváth Ágnesnek is, hozzájuk kötődik például az ezer lakásos Damjanich Lakópark projekt, ami gyakorlatilag egy új városrészt húzott fel közel Nyíregyháza központjához. A Mikucza-család emellett Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában is elég aktív. A Mikucza-Horváth Ágnes tulajdonában lévő Nyír-Komplett Kft. újította fel például Kisvárda polgármesteri hivatalát, könyvtárát, térkövezte le a sétáló utcát és épített konferenciaközpontot a városnak. És a lap szerint Mikuczáékhoz kötődik a kisvárdai Lesz Feszt, ahol olyan zenekarok lépnek fel nyaranta, mint a Tankcsapda vagy Emir Kusturica, és olyan cégek szponzorálnak, mint a MOL, az OTP vagy a Szerencsejáték Zrt. 

A Magyar Nemzet szerint az Erzsébet-szálló elég jó vétel, az ugyanis nagyon jó helyen van, a Sóstó mellett egy tölgyerdőben, ráadásul 2005-ben teljesen felújították, így jó állapotban is van. 

Rovatok