Index Vakbarát Hírportál

Újság helyett borozó lett Cegléden

2018. január 23., kedd 15:01

Varga Zoltán Ernő a ceglédi országgyűlési képviselőnek, Földi Lászlónak a barátja. Ami egy dolog, de 2009-2016 közt összesen 78 millió forint közpénzt kapott Varga cége lapkiadásra, cikkek írására és hirdetések közlésére, írja a 444.hu.

Eleve súlyosan visszás helyezet, ha az önkormányzat tartja fenn a helyi hírekről beszámolni vágyó újságot, de itt egészen egyszerűen borozó lett végül az újságra szánt pénzből a gyanú szerint. A jobbikos Volner János tett feljelentést az ügyben január 5-én, az ügyészség ezt most nem söpörte le, úgyhogy most nyomoznia kell majd a ceglédi rendőröknek. 

Varga Zoltán Ernő cége, a Vassily Kiadó Kft. eleinte a cikk szerint tényleg csinált egy helyi PR-kiadványszerű lapot, amiben a finaszírozóját, az önkormányzatot ajnározta. De aztán Varga cége felvette tevékenységi körei közé a vendéglátást, a rendezvényi étkeztetést és az italszolgáltatást és megnyitotta Cegléd belvárosában a Szindbád Borozó és Étterem nevű helyet. 2015-ben pedig már az újsággal se bajlódtak, az megszűnt, de az önkormányzat így is kifizetett a kiadónak, azaz Varga említett cégének még 9 millió forintot valamire.

Varga Zoltán Ernő a borozójának helyiségét is az önormányzattól bérelheti. Külön vicces, hogy amíg még volt egyáltalán ez az újság, addig Varga ezt a borozóját is hirdette benne.  

Rovatok