Index Vakbarát Hírportál

Állja az ellen-Zsolnay új tulaja a munkavállalóira kirótt büntetést

2018. február 15., csütörtök 09:32

A Zsolnay-porcelángyár értékes márkanevét iszonyatos energiákat mozgósítva próbálja évek óta megszerezni a pécsi fideszes önkormányzat a jelenlegi többségi tulajdonostól. Az egyik fő irány bevált módszer lett volna: hogy valahogy felszámolják a céget, és az értékes elemeket – ezen belül főleg a márkanevet – átmentse az önkormányzat általa jobban kedvelt szereplőnek, erről itt olvashat bővebben.

A másik irány egy szabályos kis puccskísérlet volt azzal az egyszerű ötlettel, hogy ha elcsábítják a cég összes képzett dolgozóját egy ellen-Zsolnayhoz (Ledina Kerámia Kft.), akkor becsődöl majd magától is. Páva Zsolt fideszes polgármester egyebek mellett például levéllel győzködte a dolgozókat, amit a Szabadpécs.hu-n meg is nézhet.

A Szabad Pécs kedden arról írt, hogy az ellen-Zsolnayhoz átcsábított több mint 110 dolgozó tömeges felmondását szabálytalannak mondta ki a bíróság, nem álltak fenn azok az okok, amikre hivatkoztak a törvény előtt. A dolgozóknak csak 23 millió forintot kellene kifizetniük kártérítésként, ami fejenként 200 ezer forint, de ez is okozhat gondot egy-egy családnak.

A lap csütörtöki cikkéből kiderül, hogy a Ledina Kerámiát is tulajdonló angliai székhelyű China Rose cégcsoport munkavállalói által megfizetendő kártérítést a cég állja. "Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek” - írta a cég.

Rovatok