Index Vakbarát Hírportál

Még olcsóbb lehet az üzemanyag

2018. február 21., szerda 06:24

Szerdán újabb 2-2 forinttal csökkent a 95-ös benzin és a gázolaj ára, írja az MTI. A benzin átlagára így 351, a dízelé 357 forint lett, de a kutakon jellemzően 10-20, vagy akár 50 forintos eltéréseket is tapasztalhatnak az autósok.

A Magyar Nemzet szerint kismértékben tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak, mert a januári erős drágulás után az utóbbi hetekben lefelé mozdultak az olajárak a nemzetközi piacon, és gyengült a dollár a forinttal szemben.

A lapnak Pletser Tamás, az Erste Bank olajipari elemzője elmondta: a külpiaci olajárakat elsősorban az húzta lejjebb, hogy a napokban napvilágra kerültek az észak-amerikai kitermelési adatok, amelyek szerint az Egyesült Államokban óriási mértékben növekedett az olajfelhozatal. Így a korábbi hordónkénti 70 dolláros szintről 65 dollár közelébe esett az árszint az Európában referenciatípusnak számító Brent olaj esetében.

A benzin ára 2012 április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012 január közepén volt a legdrágább (449 forint).

Aki türelmetlen, kipróbálhatja ezt a módszert is>>>

Rovatok