Index Vakbarát Hírportál

Fapados áruházak nyílhatnak Magyarországon

2018. február 24., szombat 12:54

200 ezer euróból (62 millió forint) létesített éjjel-nappal nyitva tartó, pénztárosok nélküli, önkiszolgáló üzletet Prágában az Alza. A tervek szerint hamarosan Budapesten is nyitnak majd ilyen úgynevezett future shopokat, ami a „fapados”, olcsón fenntartható üzletek előretörését hozhatja el régiónkban is, írja a Magyar Nemzet.

Egyelőre mi is csak fejlesztjük és teszteljük a koncepciót. Idén még két-három további boltot nyitunk Csehországban, és reméljük, hogy jövőre ugyanezt a koncepciót kínáljuk a magyar ügyfeleknek is

– mondta a Magyar Nemzetnek Jan Moudrík, az Alza.cz bővítési és létesítményigazgatója.

Az internetes kereskedelemmel foglalkozó cseh cég új boltjának működtetési költsége kevesebb mint fele a hagyományos üzletekének. Az elektronikai szaküzlet olyan, mint egy szekrényekkel teli folyosó, ahol a bejáratnál lévő számítógép monitorján, videoterminálon keresztül megrendelhetjük a nekünk kellő termékeket, majd kártyás vagy online fizetés után odabenn át is vehetjük. Ha pedig elakadnánk, akkor a termékszegmens szakértőjétől kaphatunk segítséget.

A vásárlót az üvegajtón átlépve különböző színű LED-égők irányítják fiókjához, ahol a megrendelését megkaphatja. Az üzlet naponta több mint ezer vásárlót tud kiszolgálni. 

Rovatok