Index Vakbarát Hírportál

Hatodára csökkentette a pilóták képzési díját a Ryanair

2018. március 7., szerda 16:13

Nagyjából hatodára csökkentette az új pilótái képzési díját a Ryanair, jelentette be cég a Reuters szerint. Itt egészen pontosan Boeing 737 típusvizsga-jellegű díjáról van szó, aminek birtokában vezethet valaki Európában 737-est. A Ryanairnek értelemszerűen ilyen repülői vannak.

Eddig 29,5 ezer fontért (10,3 millió forintért) vehettek részt az új pilóták a típusképzésen, most ezt levitték ötezer euróra (1,8 millió forintra). Maga az alap pilótaiskola egyébként ettől teljesen független költség, és nagyjából 80 ezer font (28,3 millió forint) körül van arrafelé az ilyen irányú képzés díja. 

Emellett mindenesetre a Ryanair vett hét új szimulátort, és megpróbálja újraépíteni a kapcsolatait a pilótaiskolákkal. Korábban ugyanis elég keményen tudta fogni a pilótáit a cég, tavaly év végén azt írta az egyik szakszervezetük, hogy "a pilóták tömött sorokban hagyják el a Ryanairt, mert csaknem valamennyi légitársaság jobb munkafeltételeket kínál".

Előzőleg itt írtunk egyébként bővebben a pilóták és a vezetés közti konfliktus hátteréről. Év végére azonban győztek a pilóták, a Ryanairnek komoly engedményeket kell tennie azóta is az ilyen típusú munkavállalói felé.

Rovatok