Index Vakbarát Hírportál

Felmentették első fokon Kocsis Istvánt

2018. március 8., csütörtök 15:58

Felmentették első fokon Kocsis Istvánt, az álllami Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezetőjét és egy társát a kaposvári bíróságon, írja az MTI. Egyszer már lement ez a per egyébként, csak 2016-ban újra kellett indítani az egészet.

Az ügyészség korábban hat ember ellen emelt vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt, azt állítva: munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek, az MVM-nek nagyjából 15 milliárd forint vagyoni hátrány okoztak, amelyből csak mintegy 12 milliárd térült meg.

Az MVM-et 2005 és 2008 között vezető Kocsisról néhány éve Az ember, aki mindig mindent túlél címmel írtunk portrét

Az ügyben most eljáró bíró elmondása alapján a rendőrök és az ügyészség nem végeztek jó munkát, pontosabban szerinte az "az iratok nehezen voltak kezelhetőek, a nyomozó hatóság elmulasztotta számos, a bizonyítást megkönnyítő bizonyíték beszerzését". Mindenesetre várhatóan másodfokon folytatódik még majd az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán. 

Legutóbb egyébként azzal került be a hírekbe a szocialisták rossz hírű menedzsere és Csányi Sándor barátja, hogy váratlanul meghívták a paksi építkezésért felelős miniszterünk, Süli János eskütételére.

Rovatok