Index Vakbarát Hírportál

Uniós pénzből felújított hotelt kapott bérbe Semjén vadásztársa

2018. április 3., kedd 09:02 | aznap frissítve

A Népszava írja, hogy 2016-ban negyedmilliárd forintból, EU-s támogatásból felújítottak egy Heves megyei hotelt, amiben eredetileg hátrányos helyzetű fiatalokat szállásoltak volna el, de végül valahogy ahhoz a vállalkozóhoz került, aki Semjén Zsolt svéd luxusvadászatát fizette.

Ugyanis a miniszterelnök-helyettes vadásztársához, Farkas József érdekeltségéhez tartozik a Szaktudás Kiadóház Zrt., amely megkapta a felújított noszvaji Tündérkert Hotel bérleti jogát.

A Népszava információi szerint 219 millió forintos uniós támogatásból 2015 áprilisában indult el az épület felújítása. "Energiahatékonysági és hőtechnikai fejlesztéseket hajtottak végre", a tetőt és a födémet felújították, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést, vízrendszert. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjáról kiderül, eredetileg azt tervezték, hogy a felújítás után főként hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat látnak vendégül az épületegyüttesben.

A felújítás után azonban nem rászoruló gyerekek és tanáraik, hanem jól fizető vendégek érkeztek a hotelbe.

Mielőtt bárki korrupciót kiált, fontos megjegyezni, hogy a Semjén Zsolt barátjához tartozó cég csupán bérli a közpénzből felújított épületet, a tulajdonjogát nem kapta meg, és a bérleti szerződés is pusztán 20 évre szól, azután simán lehet, hogy a rászoruló gyerekek használják majd az eredetileg nekik szánt szállót.

A Népszava szerette volna megtudni hogy pontosan milyen feltételekkel, mennyiért bérli az ingatlant a cég, ezért felhívták Farkas Józsefet, aki közölte, nem nyilatkozik, és lecsapta a telefont.

Rovatok