Index Vakbarát Hírportál

Autóvásárlással indították az évet a magyarok

2018. április 5., csütörtök 11:59 | aznap frissítve

Csaknem 30 százalékkal bővült az autópiac az év első három hónapjában 2017 első negyedévéhez képest – mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke csütörtökön az M1-en. 

Erdélyi Péter szerint a dinamikus bővülés hátterében többek között az áll, hogy sok deviza alapú hitel kifutott, és a fogyasztók a felszabadult kapacitásokat autóvásárlásra fordították. Emellett új autóértékesítést generálhattak az alacsony kamatú gépjárműhitelek, illetve személyi kölcsönök is. 

A márciusban az újonnan forgalomba helyezett személygépkocsik között 201 tisztán elektromos meghajtású jármű található, a becslések szerint számuk idén elérheti a 2500-at.

A német piacra vonatkozó friss autóeladási statisztikákból az is kiderül, hogy a használt dízelek piaca gyakorlatilag összeomlott, de az újakat is kevesen veszik – írja a Portfolio. Márciusban 3,4 százalékkal kevesebb új autót adtak el Németországban, mint egy évvel korábban, ezen belül a benzinmotoros autók eladása 9,3 százalékkal nőtt, a dízeles autók eladása viszont bezuhant, azokból 25,4 százalékkal kevesebbet adtak el, mint tavaly márciusban. A benzines autók aránya 64 százalékra nőtt, eközben a dízelek aránya már csak 31,4 százalék.

Rovatok