Index Vakbarát Hírportál

Még egy szállodája lett Mészáros Lőrincnek

2018. április 11., szerda 14:23

Még egy szállodával gazdagodott Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotel, legalábbis a következő 10-15 évre, ugyanis üzemeltetheti majd a nyíregyházi Sóstó Resort Spa & Conference Hotelt - ezt adta hírül a Hunguest anyacége, a Konzum Nyrt.

A szálló üzemeltetést a 2017-ben Mészáros Lőrinchez került Hunguest a nyíregyházi önkormányzat és a  Sóstó Gyógyfürdő Zrt. közös közbeszerzésén nyerte el. A szálloda egyelőre épül, 4 milliárd forintból, amelyet az önkormányzat és a gyógyfürdőt üzemeltető cég fizet. Ha kész lesz a 9 ezer négyzetméter alapterületű szálloda, lesz benne 122 szoba, étterem, konferenciaterem, látványbár, mini wellness-egység, gyermek élménysziget, business-sarok meg fitneszterem is.

A szálloda várhatóan novemberben nyílik majd meg, a Konzum reményei szerint pedig évi 50 ezer vendégéjszakát töltenek el ott a vendégek. A Hunguest most 10 évre nyerte el az üzemeltetést, amit 5 évre meg lehet majd hosszabbítani. 

Lövei Csaba az Együtt helyi önkormányzati képviselője az Indexnek jelezte, a város gazdasági és tulajdonosi bizottságának ellenzéki tagjaként kedden mindössze fél órával az ülés előtt értesítették a nyertessel kapcsolatos előterjesztésről.

A Hunguest Hotel már korábban is nyert közbeszerzéseket, például arra, hogy 5 milliárd forintért rendőröket szállásoljon el. A cég vezetője szerint viszont a cég sikeres szereplésében nem játszik közre, hogy a tulajdonosuk a NER első számú gazdasági szereplője. 

Rovatok