Index Vakbarát Hírportál

3,7 milliárdért szervezi ki az ügyfélszolgálatot és a követeléskezelést a kukaholding

2018. április 18., szerda 14:49 | öt éve frissítve

Az NHKV 3,7 milliárd forintból szervezi ki követeléskezelését és teszi helyre az éveken át fennálló számlázási problémáiból adódó gubancokat – derül ki az EU közbeszerzési lapjában közölt eredményhirdetésből

A kukaholding a fővárosi hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és visszkereset nélküli követelésértékesítésével kapcsolatos szolgáltatásra írt ki tendert. A nyertes feladata 6 254 000 db + 10 százalék számlával kapcsolatos háttérmunka elvégzése és bruttó 58,6 milliárd forint + 10 százalék értékű visszkereset nélküli követelés átvétele 2018 és 2021 között. A gyakorlatban ez egyrészt behajtást, másrészt kihelyezett ügyfélszolgálatot, a számlázási rendszerrel kapcsolatos adategyeztetést jelent. Vagyis az NHKV kiszervezte az adatbázis tisztítását, ami után elvileg már tényleg rendesen fog működni a sokáig döcögő, százmilliókból fejlesztett számlázási rendszer. 

A tenderen az értékelési szempont az ár volt, két ajánlat érkezett: a Díjbeszedő Holding Zrt. és Díjbeszedő Faktorház Zrt. közös ajánlata valamint a DHK Zrt. és IMMODUS Zrt. közös ajánlata, végül előbbi cégpár lett a befutó 3,76 milliárd forinttal. 

Rovatok