Index Vakbarát Hírportál

Megvan, ki tervezi a Déliben épülő golfpályát és szabadidőközpontot

2018. április 18., szerda 10:41 | aznap frissítve

A becsült 1,6 milliárd forint helyett 980 millióért az M-Teampannon Építészmérnöki Kft. tervezheti meg a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén kialakítandó sport- és szabadidőközpontotvette észre a Közbeszerzési Értesítőben a Napi.hu.

A felhívásra három ajánlat érkezett, a másik kettőt a győri székhelyű TSPC Kft., illetve a budapesti Középülettervező (Közti) Zrt. adta be. Az értékelésnél az ár 45, míg a minőség 55 súlyszámmal szerepelt, ennek alapján végül az M-Teampannon lett a befutó. 

A kormány 2016 szeptember határozott a Déli pályaudvar új fajta hasznosításáról, de azt még nem lehet tudni, hogy ezzel párhuzamosan a pályaudvart teljesen felszámolják-e. 

A Déli üzemi területén a teljes tervezési terület 60 hektárt tesz ki, ebből a tervek szerint közel 13 ezer négyzetmétert foglal majd el egy apartmanház, amelyhez 40 férőhelyes mélygarázs tartozik. De lesz látogatói mélygarázs is, 78 személyautó és 42 autóbusz részére.

A jégcsarnok közel 6 ezer, a multifunkciós csarnok közel 7 ezer, a golf gyakorlópálya pedig 1200 négyzetmétert tesz ki. A területen tervezni kell még többek között teniszpályákat, gyermek sípályát, falmászó központot és egy 1600 méteres futókört is.

A pályázat ajánlatkérője a Testnevelési Egyetem, melynek sajtóosztályát megkérdeztük, vannak-e már látványtervek a komplexumról, ha igen, és elküldik nekünk ezeket, közzétesszük.

Rovatok