Index Vakbarát Hírportál

Telehányták a kapualját a kocsmatúrázók? Új oldal indul, ahol bejelentheti

2018. április 18., szerda 15:13

Új platformot indít a Night Mayor Budapest nevű kezdeményezés és a Járókelő Közhasznú Egyesület, melynek célja, hogy beinduljon a párbeszéd az éjszakai élettel kapcsolatos problémákról, panaszokról – írja a Night Mayor Budapest közleményében.

Az ejszakaijarokelo.hu oldalon bejelenthetik az emberek, ha valami zavaró dolgot tapasztalnak, a létrehozók szerint ez elősegíti majd az egyeztetést a lakók és a vendéglátóhelyek között, és hozzájárul, hogy ne jusson el olyan szintre a probléma, amikor már hatósági intézkedést kelljen eszközölni. 

A honlapon fogadják az éjszakai élet által okozott közterületi problémákkal kapcsolatos bejelentéseket, amennyiben szükséges, továbbítják őket az illetékes hivataloknak, a kapott válaszokat közzéteszik. Az alábbi bejelentési kategóriákban lehetséges bejelentést tenni:

A vendéglátóhelyekkel kapcsolatos problémáknál a Night Mayor Budapest veszi fel a kapcsolatot a panaszos hellyel. Az indulástól számított első három hónapban a 7.,8. és 9. Kerületi vendéglátóhelyekkel kapcsolatos panaszokat kezelik, de a cél, hogy ez év végéig egész Budapestet lefedjék. 

A bulinegyeddel és a belvárosi bulizással kapcsolatos konfliktusokkal sokat foglalkoztunk már az Indexen is, legutóbb videósorozatot készítettünk, ahol minden oldalról körüljártuk a problémahalmazt. 

Rovatok