Index Vakbarát Hírportál

Rövid fegyházbüntetést kaptak a szövetkezetes csalók

2018. április 19., csütörtök 18:04

Két évtől négy és fél évig terjedő fegyházra ítélt a nyíregyházi bíróság hat cégvezetőt csalás miatt, írja az MTI. Összesen

majdnem 800 millió forintot csaltak ki

a túl jóhiszemű befektetőkből. Az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlottra egyaránt három év hat hónap, a másodrendű vádlottra négy év hat hónap, az ötödrendűre két év, a hatodrendűre két év hat hónap fegyházt szabtak ki, a hetedrendű vádlottat pedig bűnpártolás miatt próbára bocsátották.

Ezek a kópék 2003-ban először még élelmiszer-kereskedésben gondolkoztak, de aztán inkább átnyergeltek egy ingatlanos átverésbe. Országos irodahálózatot szerveztek, aminél az volt az üzleti modell terv, hogy a befektetők odaadják nekik pénzüket, ők pedig sose adják vissza. Kifelé 3, 6 és 12 hónapos befektetési lehetőségeket hirdettek magas hozammal, egy szövetkezet által. Mindezt nagy reklámkampánnyal, óriásplakátokkal, megvett PR-cikkekel próbálták még megtolni. 

Összesen hatszáz embert be is paliztak, ők 50 ezer és 20 millió forint közötti összegeket hagytak ott náluk. Az ítélet nem jogerős egyébként. 

Rovatok