Index Vakbarát Hírportál

Másfélszeresére nőhet Paks lakossága az atomerőmű bővítése miatt

2018. április 27., péntek 14:46

A paksi bővítés miatt nyolc-tízezer munkavállaló és családja költözhet a városba, és az OTP Ingatlanpont elemzése alapján már látszik, hogy a befektetők is érzékelik a növekvő keresletet, ugyanis sok új lakás épül – írja a Magyar Idők.

Az alig 20 ezres város lakossága a következő években meghaladhatja a 30 ezret, ezért Pakson átfogó városfejlesztési koncepciót alakítottak ki, ami alapján a bontásra ítélt, rozoga házak, összevont telkek helyére legfeljebb 3-4 lakásos új társasházakat engednek építeni, és alapvetően csak a település határain belül lehet építkezni.

Görög Zoltán, az OTP Ingatlanpont városi irodájának vezetője a lapnak elmondta, egyelőre inkább csak a helyiek vásárolnak befektetési szándékkal, és az új építésű lakásprojekteket is főleg helyi vállalkozók indították. Már az árakon is látszik a bővítés hatása, ugyanis amíg 2013-ban még 177 ezer forintos átlagos négyzetméterárakat regisztráltak, ez 2017-re 266 ezerre nőtt, ami nagyságrendileg olyan tempójú növekedés, mint amekkora ebben az időszakban Budapestet jellemezte.

Rovatok