Index Vakbarát Hírportál

Újra van járat Budapest és New York között

2018. május 3., csütörtök 12:30

Hét év után újra van közvetlen repülőjárat Budapest és New York között, a lengyel LOT indította el, adta hírül az MTI. Ahogy azt is, hogy Szijjártó Péter ezért elment a ferihegyi reptérre, és számokat mondott arról, hogy az amerikai cégek mennyi magyart foglalkoztatnak. De olyanokat is mondott, hogy "a felgyorsuló világban egyre fontosabb az összeköttetés a világgal" és ő ilyenekről szokott beszélgetni a nagy cégekkel. 

Igazából már régóta tudjuk, hogy LOT újra megpróbálkozik azzal, ami a Malévnak csak irgalmatlanul veszteségesen sikerült: hogy rendszeresen megtöltsön Budapestről New Yorkba menő, hosszú távú járatot. Tavaly az is felmerült, hogy ezért majd úgynevezett ráhordó-járatokat üzemelnek be, hogy meglegyen a szükséges emberszám. Budapest ugyanis nem lett akkora központ sajnos a régióban, hogy nyilvánvalóan sokan akarjanak az USA-ba repülni innét, és vissza.

Mondjuk Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról beszélt, hogy Magyarország és az USA között tavaly félmillióan utaztak, ezért "nagyon nagy igény volt már" erre.

Korábban még azt tudtuk meg, hogy a LOT összesen 65 magyar légiutas-kísérőt akart felvenni az új járataihoz, ebből hatvanat már fel is vettek. Emellett 252 fős Dreamlinerrel tervezték a járatot. Ha érdeklik még a részletek vagy maga a Boeing Dreamliner, akkor itt még olvashat róla.  

Rovatok