Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter apja újra besegített a miniszter családjának

2018. május 7., hétfő 08:52

Szijjártó Péter külügyminiszter és családja szerencsére mindig számíthat a családjára, különösen édesapjára, ha szüksége van egy kis pénzre. Így volt ez 2014-ben, amikor a Szijjártók megvásároltak egy 167 milliós dunakeszi luxusvillát, amiről a sajtó nyaggatása után a miniszter bevallotta, hogy részben a szüleitől kapott pénzből vásárolták meg, és most is, amikor a miniszter felesége vásárolt egy 125 milliós ingatlant, hogy ott magánóvodát indítson. 

A 24.hu talált rá az ingatlanra, amely Szijjártóék 400 négyzetméteres villájához hasonlóan szintén Dunakeszin található. A családi házat a miniszter feleségének vállalkozása, a tavaly alapított Varázshíd Rental Kft. vette meg és adta ki a Kincsem Sziget Közhasznú Nonprofit Kft. nevű cégnek, hogy ott létrehozzák a Varázshíd Tanoda nevű magánóvodát. Ez főleg olyan gyerekeket vár tavaly szeptember óta, akik már kinőttek az óvodát korból, de még várnának egy évet az iskolakezdésig. Az intézmény sokféle képzést nyújt, a gyerekek kapnak iskolai előkészítést, tanulnak angolul, járnak úszni, és a 24.hu szerint Szijjártó Péter korábbi futsalcsapata is tart edzést a gyerekeknek. Mindez 89 ezer forintba kerül egy hónapra egy gyereknek, étkezés nélkül.

Az ingatlanra a Varázshíd Rental Kft. 40 milliós jelzálogot vett föl, emellett pedig valamennyivel Szijjártó István, a miniszter édesapja is besegített. Hogy pontosan mennyivel, azt nem tudni. Minderről a külügyminisztérium a 24.hu kérdéseire annyit írt: 

az, hogy a vállalkozás beindításában Szijjártó Péter édesapja segített, a családban természetesnek számít.

A miniszter a legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint még 30 millió forinttal tartozik édesapjának a 2014-es házvásárlásra kapott 79 millióból. A miniszter még 2014-ben azt mondta a szüleitől kapott kölcsönről, hogy ők „olyan gazdasági és üzleti teljesítményt tettek le az asztalra”, ami nyomán még az unokáiknak is lesz mit a tejbe aprítaniuk egész életükben, ezért pedig ő nem hajlandó szégyellni magát.

Szijjártó István valóban vagyonos ember, aki a Vasútépítők Kft. vezetője és tulajdonosa volt 2012-ig. A Vasútépítők elég sikeres cég volt, sok uniós beruházásban részt vett, igaz, ezek kapcsán az egyik legnagyobb magyarországi kartellügyben is benne volt, igaz, ez volt az egyetlen cég, amely végül nem kapott büntetést a vasútépítő cégek kartellezése miatt. Minderről itt írtunk részletesebben.

Rovatok